۰ تا ۱۰۰ صداگذاری در انیمه

۰ تا ۱۰۰ صداگذاری در انیمه
زمان مطالعه: 5 دقیقه
5
(1)

صداگذاری در انیمه از مهم ترین اصول به شمار می رود. یک انیمیشن بدون صداگذاری خوب نمیتواند موفقیت بسیار زیادی را در برابر دوستداران انیمه به دست آورد. از همین رو به بررسی همه چیز در باره انیمیشن های ناطق از ابتدا تا به امروز پرداخته ایم.

اگر یک طرفدار پر و پا قرص انیمه باشید، در آخر مطلب آرزو میکنید این مقاله را فرد دیگری مینوشت. این موضوع را نمیشود کتمان کرد که من شیفته انیمه نیستم. ولی موضوع بعدی اینجاست که نمیشود شما در جمع نوجوان ها یا جوان ها بنشینید و بعد از گفتنن این جمله وادار به دیدن یک انیمه هرچند کوتاه مثل ” باغ کلمات” نشوی.

شاید مهم ترین نکته ساخت انیمیشن خوب،  ظرافت و جزئیات رعایت شده و بعد صداگذاری های متحیر کننده است. پس چه طرفدار انیمه هستید و چه نیستید برای کشف و بررسی صداگذاری ها و عجایب دنیای انیمیشن های ژاپنی در این مقاله از یلووال مدیا همراه من باشید.

انیمه چیست و چرا محبوب است

همانطور که در بالا ذکر شد، انیمه یک سبک از خدمات گرافیک و انیمیشن است که توسط کشور ژاپن ساخته شده است. اصطلاح انیمه در واقع مختصر انیمیشن است. انیمه ها با شخصیت های با دقت طراحی شده و گرافیک رنگارنگ مشخص می شوند.

اگرچه انیمه در قرن بیستم شروع شد، اما در دهه 1960 بود که سبک هنری انیمه پا به عرصه وجود گذاشت. این سبک با کار اوسامو تزوکا محبوب شد. جلوه های بصری یکی از بزرگترین نقاط قوت انیمه است. این سبک توجه زیادی به جزئیات هنر دارد. سازندگان همچنین از طیف گسترده ای از رنگ ها و سایه ها برای جذاب تر کردن آثار هنری استفاده می کنند.

اوسامو تزوکا

مهم ترین ویژگی های انیمه چیست؟

  1. برای گروه های سنی مختلفی ساخته می شود و در بسیاری از موارد مناسب کودکان نیست.
  2. بیشتر موضوعات مطرح شده برای انیمه از مشکلات بزرگسالان است.
  3. شخصیت پردازی در این آثار بسیار به چشم می آید.

انیمه

ساخت انیمه: بررسی 7 مرحله اصلی

  1. ایجاد بورد داستانی: استوری بوردینگ مرحله مهمی در فرآیند ساخت انیمیشن است. طول شات و همچنین اکشن دوربین برای هر صحنه انیمه (زوم کردن و ..) با جزئیات مشخص شده است. برای هر کات (اصطلاح صحنه) پس زمینه و حرکت انیمه مربوطه توضیح داده میشود.
  2. تعریف Layouts: پس زمینه برش طرح بندی نامیده میشود. قبلا به صورت دستی طراحی میشدند اما اکنون با نرم افزارهایی مانند Adobe Photoshop به صورت دیجیتالی آماده میشوند.
  3. انجام Key Animation: فریم های کلیدی انیمه مانند شروع یا پایان ترسیم شده است. کوانتوم فریم های مهم با بودجه اختصاص داده شده برای انیمه تعیین میشود. برای بودجه کم، بدن شخصیت ها پابت نگه داشته میشود و فقط دهان متحرک میشود. اگر بودجه بالا باشد، انیمیشن فوق العاده معروف “ساکوگا” ساخته میشود.
  4. متحرک سازی در بین فریم های کلیدی: فریم های قرار گرفته در داخل فریم کلیدی باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند. از این رو، انیماتورهای ماهر از شرکت های برون سپاری وظیفه تولید فریم های با کیفیت بالا را بر عهده دارند. در استوری برد تعداد فریم های میانی به عنوان فریم کلیدی ذکر شده است.
  5. ترکیب کردن: در اینجا پالت های رنگی آمیزی دیجیتالی طرح ها به صورت سیاه و سفید انتخاب می شوند.
  6. اضافه کردن جلوه های ویژه: میتوانید به اطراف یک کاراکتر یا افکت انتقالی درخشش اضافه کنید، به یک شی درخشش بدهید، یا با جلوه های ویژه جلوه های واقعی را تقلید کنید. عناصر CGI (تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر) نیز بر اساس نیاز طرح اضافه می شوند.
  7. صداگذاری انیمه: در حال حاضر، صداگذاری شخصیت های فردی انجام شده و موسیقی پس زمینه اضافه شده است.

تاریخچه صداگذاری در انیمه

در سال 1927، ایالات متحده اولین فیلم ناطق خود را به نام خواننده جاز منتشر کرد که الهام بخش فیلم ژاپنی بود.از آن زمان کمپانی ها تلاش کردند که صدا را نیز به آثار خود اضافه کنند. در میان آنها، کمپانی شوچیکو فیلم Madame and the Courtesan را در سال 1931 به عنوان اولین فیلم ناطق زنده ژاپنی منتشر کرد. پس از مشاهده موفقیت این فیلم، رئیس شوچیکو، شیرو کیدو، ماسائوکا را مأمور ساخت اولین انیمه ناطق کرد.

ماسائوکا بیش از یک سال روی این فیلم کار کرد و در آوریل 1933 در سینماها اکران شد. زمانی که حرفه صداپیشه در آن زمان وجود نداشت، از بازیگران معمولی برای صداگذاری استفاده می شد.

در سراسر دهه 1930، صدای همگام به طور گسترده ای برای جایگزینی بنشی مورد استفاده قرار گرفت. (Benchi به معنای نوازندگان ژاپنی است که روایت زنده را برای فیلم های صامت ارائه می دهند، نوعی صداگذاری در محل)، و بسیاری از فیلم های قدیمی در نسخه های جدید با موسیقی متن از پیش ضبط شده دوباره ظاهر می شوند.

در انیمه‌های ناطق، صدای هر شخصیت که توسط بازیگران «بازی می‌شود» و موسیقی پس‌زمینه و جلوه‌های صوتی دیگر مانند به هم خوردن درها و گام‌ها به طور جداگانه ضبط می‌شود. سپس این ضبط ها روی یک نوار مغناطیسی نگهداری می شوند. موسیقی برای ضرب و لهجه تنظیم شده است که برای دستکاری سازماندهی شده و کنترل زمان روی صفحه نواری ذکر شده است.

پیوند دیزنی و انیمه

از آنجایی که والت دیزنی یکی از اولین انیماتورهایی است که برای هماهنگی با اکشن ها موسیقی می سازد، این فرآیند «میکی موس» نامیده می شود.

در مكالمات شخصيت ها، تكنسيني كه به عنوان آهنگ خوان شناخته مي شود، هر مصوت و صامت را در متن اندازه مي گيرد. کلمات روی برگه های نوردهی (همچنین به نام های x-sheets یا dupe sheets) ثبت می شوند، که هر کدام به عنوان یک فریم فیلم به حساب می آیند.

این به انیماتورها اجازه می دهد تا هر حرکت لب های شخصیت را با محتوای صحبت کردنشان هماهنگ کنند. فیلم، زمان مورد نیاز بین خطوط گفتگو برای انجام عمل، نیز در برگه نوردهی نمودار شده است. Slugs، به معنی بخش های فیلم بدون صدا، در لحظاتی که عمل انجام می شود وارد می شود.

در حال حاضر بسیاری از استودیوهای حرفه ای از یک آهنگ صوتی نوری استفاده می کنند که در آن صداها، موسیقی و جلوه های صوتی با خطوط مختلف روی صفحه کامپیوتر به تصویر کشیده می شود. یک صدا خوان الکترونیکی و همگام ساز تعداد فریم های مورد نیاز برای هر صحنه را دقیق می کند.

صداگذاری در انیمه های امروزی

امروزه ژاپن یک صنعت بسیار بالغ صداپیشگی برای انیمیشن ها را با بازیگرانی به نام «سییو» توسعه داده است که با موفقیت نقش های مجازی را زنده می کنند. و البته کل روند تولید از جمله صداپیشگی دگرگون شده است.

۰ تا ۱۰۰ صداگذاری در انیمه

پس از اتمام ترکیب بندی برای تمام کات ها، انیمه برای آزمایش و در مرحله پس از تولید پخش می شود. در این مرحله خدمات صدا به همراه موسیقی و در صورت لزوم برخی جلوه های بصری اضافه می شود. (افرادی که انواع مختلف جلوه‌های صوتی را با وسایل خود برای صحنه‌های خاصی از فیلم‌ها در پس‌تولید خلق می‌کنند، Foley Artists نامیده می‌شوند.)

Seiyu خطوط خود را هنگام تماشای نماها می‌خواند و اغلب با شخصیت‌های خود حرکت می‌کنند تا بهتر بیان کنند و انیمه با ضبط صدا نیز در ویرایش نهایی بررسی می شود. اکنون با نگاهی به اولین انیمه ناطق، ممکن است صحبت کردن شخصیت‌ها را بسیار عجیب احساس کنیم، که کمی شبیه به غرغر کردن نوزادان است، اما صفحه جدیدی از توسعه انیمه را نشان می‌دهد که در آن نسل‌های فیلمساز تلاش‌های بی‌شماری را انجام داده‌اند.

نکته دیگری که در اینجا قابل ذکر است این است که Within the World of Power and Women نیز ترکیبی از کات اوت و انیمیشن سلولوئیدی است. بعدها ماسائوکا با تغییر کامل به انیمیشن cel در رقص چاگاما (1934) به پیشرفت بزرگی در انیمیشن دست یافت. مقاله ای که از یلووال مدیا خواندید بررسی صداگذاری در انیمیشن های ژاپنی بود که امیدوارم مفید واقع شده باشد.

چقدر این پست مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

0 دیدگاه